torstai 6. helmikuuta 2014

Mega Mix Salmiakki

Tämä on myös niitä aikaa sitten ostamiani, jotka arvostelin mutten postannut. Halva toi joskus reipas vuosi sitten näitä erittäin mielenkiintoisia Mega Mix -pusseja markkinoille. Mega Mix Cocktail on ilmeisesti jo vanhempi tuote, sitä en ole koskaan maistanut, enkä myöskään (vielä) lakritsiversiota. Salmiakkipussin kuitenkin kerran ostin vesi kielellä ja intoa täynnä!

Pussi on kaikessa yksinkertaisuudessaan lupaus suomalaisesta salmiakkikokemuksesta. Se näyttää sisältävän paljon erilaisia salmiakkeja: tähtiä, ruutuja, naamoja... Totuus onkin sitten vähän eri, nimittäin aika vähän siellä oli vaihtelua, ja peruskoostumus oli nuo tavalliset Halvan salmiakkiruudut. Kuten kuvasta näkyy:

 Alla olevassa kuvassa on eri karkit, paits hymyilevä smailikarkki, jota oli pussissa vain yksi vaatimaton kappale. Sen ehdin syödä ennen kuin maltoin kuvata herkut.

Ja liitänpä tähän sitten silloiset arvioni:
Auto: Näyttää tavalliselta vanhalta Vanhalta Autolta. Nykyäänhän ne on niitä kolmiulotteisia, paitsi irtokarkkilaareissa. Myös maistuu siltä, tosin astetta jos toistakin tuoreempi. Pinta on vähän vahamainen, kuten monesti. Hyvää, vahvaa, oma ominaismakunsa.

Naama: Näyttää tosi mielenkiintoiselta, varmaan hyvää! Todennäköisesti lakritsinen. Ihanan kokoinen karkki, ja näyttää myös siltä että on kiva suussa. Kokeillaan. Mmmm, mikä alkumaku! Wooo, mikä maku ylipäätään! Aika ehta salmiakki tämä onkin, vaikka niin ruskea on. Ihanaa, ja hyvä suutuntuma, vaikka onkin vähän pehmeämpi kuin odotin. Tämän jos antaisi vähän rapsakoitua jättämällä pussin auki niin ahh. 

Ruutu: Halvan ruutusalmiakkia joo, perus hyvää. Tosi tuoretta verrattuna miten yleensä. Oho, onpas jotenkin erityishyvä jälkimaku.

Tähti: Myös aika ruskea, liekö sama kuin naama? Juuu…. Ehkä aika samanlainen, ei ihan niin hyvä. Maistuvaa kuitenkin.

Vaahto: Jee, vihdoin tämä, vaikuttaa niiiin hyvältä. Sitkeämpi ja ei-vaahtoisampi koostumus kuin odotin, kuitenkin tosi hyvä. Namm, tosi hyvää! Salmiakkista, mutta erilaista. Mums. Miksi näitä on niin vähän?

Maukas pussi siis, mutta minusta on kyllä aina vähän huijausta, jos sekoituksessa jotakin lajia löytyy vain yksi. Myös kaksi on liian vähän. Ja sitten tuo, että ylivoimaisesti suurin osa oli noita ruutuja. Eipä niissä mitään vikaa ole, mutta kun ostaa sekoituksen niin haluaa sekoituksen, ja tämä oli kuin ruutupussi höystettynä muutamalla muulla. Entäs jos tekee mieli noita naamoja tai vaahtoja? Erityiseen salmiakkinälkään tämä pussi voisi kyllä olla varteenotettava vaihtoetto Fazerin Salmiakki Mixille tai juurikin sille tavalliselle ruutupussille (ei ollut kalliskaan), mutta ennemmin kyllä haluaisin vaikka nuo vaahdot irtokarkkilaareihin. Yhteen aikaan irtokarkeista muuten löytyi vähän samantapaisia kuutioita, onkohan niitä enää missään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)