tiistai 11. helmikuuta 2014

Irtokarkkeja 1

Minä olen irtokarkin ystävä. Ostan karkit yleensä irtokarkkeina, koska harvassa ovat ne valmiit sekoitukset, joissa minulle kelpaisi kaikki. Irtokaramellit saa valita määrältään ja laadultaan juuri niin kuin haluaa, ja joskus hintakin on halvempi. Ennen oli selvää, että irttarit tulevat halvemmaksi, mutta nykyään niistä saa pulittaa lähemmäs kympin kilolta...

Tässä siis tulee ensimmäinen irtokarkkipostaus viimeisimmästä ostoksestani. Ostin parisen sataa grammaa Candykingejä Salesta juurikin sellaiseen suolaiseen 9,95 euron kilohintaan.
Otetaanpa ensimmäinen ryhmä.


 Salmiakkibanaani: Tämähän on siis vaahtokarkki, muttei niin pehmeä kuin perusvaahtikset. Tykkään tämän koostumuksesta enemmän, tämä on sitkeä, sellainen että napsahtaa kun hampailla repäisee palan. ;) Olen maistanut tätä kerran ennenkin, mutta en muistanut että tämä on näin hyvää. Aika vahvaa, kurkkuun jää kiva pieni polte. Tässä on kiva jauhepinta. Tästä on kiva pureskella paloja, mutta myös laittaa isona könttinä suuhun.
Täytelakupala: Pandan lakupalapussista tuttu peruslaku. Minä en ole niin näiden kukannäköisten täytelakujen ystävä, jotenkin en tykkää siitä rakenteesta ja oudon raksuvasta sisällöstä. Nyt kuitenkin otin tämän yhden ruskean yksilön, jotta voisin päivittää mielipidettäni. Tämä oli yllättävän sitkeää, tietysti koska on irtokarkki eikä suojassa pussissa. Hyvä niin, kelpaa minulle. Ei paha, ihan jees. En edelleenkään ostaisi pussia, mutta näin tämä on ihan kiva karamelli.
Pehmeä toffee: Vanha tuttu tämäkin. Tämä on Pandan perinteinen konvehti, lienee jopa Suomen suosituin konvehti, mitä en ihmettele yhtään. Tämä on Niin Hyvää. Koko, kuoren paksuus, pohjan paksuus, täyte, kaikki kohdallaan. Toffeetäyte on juoksevampaa kuin esimerkiksi Fazer Presentin toffeekonvehdissa. Ah, tämä konvehti on euforiaa.
Salmiakkikala: Suht. isokokoinen kala Malacolta, en tiedä löytyykö tää jostain pussista. Ehkä niistä Hyvää Makumaasta -pusseista? Siinä voisi olla syy, miksi en jossain vaiheessa oikein välittänyt näistä, mulla kun on vähän mauton muistikuva niistä Makumaista. Nykyään ainakin pari tällaista eksyy aina irttaripussiin mikäli mahdollista, nämä on kivan kokoisia ja koostumuskin on mukava. Aika suolaisia, mutta ei liian. Sen verran, ettei paha olo tule muutamasta, mutta ei näitä kovin montaa ehkä kannata syödä jos on yhtä herkkä karkkimaha kuin mulla. :D
Vanha auto: Vanha auto onkin ehtinyt jo arvosteluun aikaisemmin Mega Mix Salmiakissa, mutta tietysti irtokarkkiominaisuudet tuo oman lisänsä. Pinta ei ole niin vahamainen, karkki on vielä sitkeämpi. Ominaismaku on se oikea, mentoliako näissä on vai mitä. Kestosuosikki!

No jopa meni tarinoinniksi taas, koitetaas hillitä vähän. Ei paisu tämä postauskaan niin monen kilometrin mittaiseksi. Seuraavatkin karkit ovat kaikki vanhoja tuttuja.

Susu-pala: Ennen en jostain syystä osannut Susuja arvostaa, mutta ovathan nämä nyt hyviä. Eivät mitään ihmeellisiä, mutta kyllä tällainen raksuva suklaa aina kelpaa. Jokin toffeemainen täytehän näissä on myös.
Salmiakkimustekala: Mä oon aina ajatellut tämän kummitukseksi, mutta googleteltuani tämän karkin nimeä myönnän kyllä, että on se mustekalan näköinen. Tämä onkin jännä karkki. Loistava koko, koostumus aivan vinhan kiva! Vaahtomainen, muttei kuitenkaan vaahtokarkki. Sitkeä ja aivan ihana suussa. Päällä on suolaista ja ehkä hieman kirpeää jauhoa, karkki on ehta salmiakki. Hyvää!
Juicy Strawberries: Harvoja oikeesti hyviä hedelmäkarkkeja! Tämä pääsee usein tasapainottamaan mustien karkkien ja suklaan valtaa. Kivan iso, eikä ole liian makea. Oikeasti mansikkainen. Tykkään myös tämän kirpeästä versiosta.
Jogurttirusina: Lasketaan se nyt tähän mukaan, irttarilaarissa kun oli. Tykkään jogurttihedelmistä, makeus kohdillaan ja rusina maistuu!
Cola-salmiakkiovaali: En ole ikinä edes miettinyt, mikä maku tuo ruskea puoli on, mutta voi sen ehkä uskoa kolaksi, jos sillä sellainen nimi on. Tätä Bubsin karkkia löytyy myös pienenä versiona, itse tykkään mieluummin syödä näitä isoja. Nämä on ihania, kuuluu karkkipussin päätähtiin. Sitkeää ja pehmeää kovahkon kuoren alla.


Duofudge: Mä olen pidemmän aikaa koettanut maistella tällaisia fudgeja ja koettanut päättää, että pidänkö vai enkö pidä. Se tavallinen kermatoffeevaniljajuttu ei ole onnistunut saamaan paikkaa mun pussistani, jotenkin se on makuuni liian kermainen, alkaa ällöttää. Tämänkin luulin jättäväni hetken hairahdukseksi, mutta niin minä vain kauhoin parit Duofudget myöhemmin mukaani uudelleen. Tällä kertaa jo varmoin kätösin, kyllä mä tästä tykkään. Tämähän ei siis ole mikään hampaita liimaava toffee vaan aika kova fudge. Makeaa, mutta just eikä liian. Yläosa vaniljaa, alaosa suklaata.
Noitapilli: Pätkä metrilakujen kunkkua eli noitapilliä. Näitähän löytyy ties millaisina versiointeina eri irtokarkkivalikoimista, on pitkää ja ohutta, lyhyttä ja paksua. Tämä on aika tavisversio, ja tavismaisuudessaan ehtaa noitapilliä. Tykkään!
Salmiakkikallo: Bubs osaa asiansa, sillä paitsi mustekala ja ovaali, myös tämä on Bubsin hyvä karkki. Löytyy niitä muitakin. Tämä kallohan on kuuluisa, usein se, mikä tulee mieleen sanasta salmiakkikallo. Aluksi jauheineen aika vahva, sitten kesyyntyy makeammaksi. Sitkeähkö, jää hampaisiin kiinni. Parhaimmillaan hieman ilmassa kovettuneena, kuten omasta mielestäni karkit yleensäkin.
Mansikka-salmiakkikiekko: Melko uusi tuttavuus, tuo vähän vaihtelua pussiin kirpeydellään, jota karkkini eivät yleensä mielellään ole. Tämä on todella sitkeää, hampaat saa tehdä töitä repiäkseen palasia. Punainen maistuu oikeasti mansikkaiselta, ja musta on hyvää salmiakkia. Toimii!
Maapähkinäpala: Olen niiin iloinen, että tällainen ilmestyi Candykingin repertuaariin joskus ehkä vuosi, pari sitten. Vähän kuin snickersiä paloina, mutta ei kuitenkaan. Tässähän on siis suklaata ja sisällä suolapähkinöitä, mutta tämä on snickersiä kuivempi, koska varsinaista kastiketta ei ole. Maku on hyvin jännä, suolaisuus saa välillä jopa sylkirauhaset heräteltyä! Palat ovat kivan kokoisia. Tämä on tosi hyvää, loistava karkki mikäli tykkää yhdistä suklaaseen suolaista.

Huh, siinähän sitä oli mässytettävää. Aika positiiviset arviot, mutta mitä muutakaan voi odottaa kun olen tutut karkit itse pussiini valinnut! :D Oletko samaa mieltä, vai onko oman pussisi koostumus aivan erilainen?

1 kommentti:

  1. mistä nuita mansikka-salmiakkikiekkoja nykyään saa ostettua?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)