perjantai 16. toukokuuta 2014

Walker's Lovely Liquorice Toffee

Poikkesin Punnitse&Säästä -kaupassa aikomuksenani ostaa Flapjack-patukka, jota olen halunnut maistaa siitä asti, kun luin veden kielelle nostattavan arvion siitä Karkkikimarasta. Pettymys oli suuri, kun niitä ei ollutkaan. Pitää katsoa toiselta paikkakunnalta sitten. Korvikkeeksi lähti kuitenkin herkullisen näköinen (niin ja halpa, 95 senttiä) lakritsitoffeepatukka.



Näitä tämäntyyppisiä toffeemötkäleitä on kivikovia, tosi löysiä ja kaikkea siltä väliltä. Tämä on sellainen jäykkä, ei tule kuoppaa kun painaa sormella, mutta ei kuitenkaan taipumattoman kova.
Paketissa lukee "just good ingredients", mutta aika tavallisista ainesosista tämä koostuu, vaikka käsintehdyn tai jonkun vakutelma tuleekin.

Pötkö on jaettu paloihin. Katkoessani palan huomaan, että se onkin vielä kovempaa kuin luulinkaan. Kolahtaa kun laittaa pöydälle. Jääköhän täm hampaisiin kiinni?





Juu, kyllä tämä on sitkeää. Hampaita saa käyttää puraistessa ja suussa tarttuu ympäri hampaita pieniksi paloiksi. Kova toffee on hyvää, mutta vähempikin ehkä riittäisi. Silti hyvää, lakritsista, eikä liian makeaa.  Jokin erityismaku tässä tosin saisi olla, jolla erottuisi vastaavista.
Tämä ei ole niinkään pureskeltava ja jauhettava toffee, vaan se pääsee oikeuksiinsa sulaessaan suussa. Ensin purraan pieni nirhauma isohkosta palasesta ja sitten loppu imeskellään.

2 kommenttia:

  1. Punnitse & Säästä:ssä on liikaa kaikkea kokeilemisen arvoista! Tämäkin vaikuttaa oikein hyvältä, tosin itse liputan enemmänkin pehmoisempia "toffeelakuja" ja vastaavia.

    VastaaPoista
  2. Totta! Hyllyt notkuu kaikkea ihanaa, mutta turhan paljon ei tule kokeiltua, koska laadusta saa myös maksaa. Tämä patukka tosin oli vain 95 sentin hintainen!
    Kiitos kommentista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)